Onze Top 5 Beste Barbells Voor Weightlifting 2024

Wat is een weightlifting barbell?

Olympisch gewichtheffen stelt strenge eisen aan barbells. Denk aan de flexibiliteit bij de Jerk, de textuur bij de duimklem, of de rotatie bij de Snatch. Zware gewichten maken integraal deel uit van elke gewichthef sessie, en daarom wordt er veelal veerstaal en hoogwaardige legeringen van topkwaliteit gebruikt. Het gewicht, de afmetingen en toleranties voldoen uiteraard aan de richtlijnen van de International Weightlifting Federation (IWF).

De Barbells van SQMIZE® zijn uitgebreid getest door ons team van gewichtheffers, in sportscholen en door atleten in heel Europa, zowel tijdens trainingen als wedstrijden!

Dankzij de juiste markeringen weet je waar je je handen kan plaatsen voor de verschillende basis oefingen voor weightlifting, zoals de snatch, clean en jerks.

 

Wat is PSI bij een barbell?

Omdat de treksterkte (Tensile Strength) in PSI wordt uitgedrukt een korte omschrijving hoe je dit kan interpreteren. PSI is hoeveel Ponden per vierkante inch het staal van de barbell kan dragen, hoe hoger hoe beter de barbell is.

  • PSI onder de 150.000 is redelijk en is voor kinderen of techniektraining gebruik
  • PSI tussen de 150.000 - 170.000 is goed en geschikt voor de thuisgym
  • PSI tussen de 170.000 - 190.000 is beter en geschikt voor heavy lifting
  • PSI boven de 190.000 is het beste en geschikt voor professioneel gebruik

Onze top 5 Weightlifting barbells

1. Wedstrijdtraining Barbell Weightlifting SQMIZE® OB86WL-T (20kg)

Wedstrijdtraining Barbell Weightlifting SQMIZE® OB86WL-T (20kg)

De gelegeerde speciaalstaal heeft een treksterkte van 229.800 PSI en is belastbaar tot 1000 kg. Deze barbell bevat onder andere chroom, silicium en molybdeen.

Deze weightlifting barbell heeft uitstekende specificaties en hierdoor de beste prijs / kwaliteitsverhouding.

 

2. Competition Barbell Weightlifting SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WLm-C (20kg)

Competition Barbell Weightlifting SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WLm-C (20kg)

Deze weightlifting competitie barbell voldoet aan alle elementen die je nodig hebt voor een competitie. De barbell heeft een buitengewone treksterkte van 238.361 PSI en is belastbaar tot ruim 1000kg.

Door de uitstekende kwaliteiten, maar daardoor een iets hogere prijs komt deze barbell voor weightlifting wedstrijden op nummer 2 in onze top 5.

 

3. Wedstrijdtraining Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WL-T Titanium Black (20kg)

Wedstrijdtraining Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WL-T Titanium Black (20kg)

Het gelegeerde speciaalstaal heeft een treksterkte van 229.800 PSI en is belastbaar tot 1.000 kg. Deze barbell bevat onder andere chroom, silicium en molybdeen.

De wedstrijdstrainingsbarbell heeft de zelfde specificaties als onze nummer 1, maar door zijn titanium zwarte uitstraling is het een hele mooie barbell. Door de toevoeging is hij wel iets duurder als de nummer 1 en daardoor op nummer 3 in deze top 5 beland.

 

4. Competition Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WL-Cst, Edelstaal Edition (20kg)

Competition Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WL-Cst, Edelstaal Edition (20kg)

De stang is vervaardigd uit roestvrij edelstaal, met toevoegingen van silicium, mangaan, chroom en nikkel. De opnamen zijn gemaakt van Alloy Steel met een harde verchroomde coating. Dankzij de treksterkte van 220.000 PSI en zijn belastbaarheid tot 1.000 kg is dit niet onze sterkste barbell.

Zijn stoere uiterlijk en zijn vermogen heeft deze barbell plek 4 verdiend!

 

5. Olympia Barbell Weightlifting SQMIZE® POWER PACK OB86WL-XE Ceramic Black (20kg)

Olympia Barbell Weightlifting SQMIZE® POWER PACK OB86WL-XE Ceramic Black (20kg)

Vervaardigd uit gelegeerd staal (Alloy Steel) met een belastbaarheid van 450 kg en een treksterkte van 175.000 PSI maakt deze barbell geschikt voor de beginnende weightlifter. Dit is onze goedkoopste weightlifting barbell en kan daarom niet ontbreken in de lijst.

Dankzij de keramieke zwarte coating heeft hij een ruig uiterlijk en kan hij zeker niet ontbreken in de top 5 weightlifting barbells.

 

Conclusie

Een top 5 voor barbells blijft lastig. Dit zijn de 5 beste Weightlifting barbells van SQMIZE®, welke speciaal ontworpen zijn voor weightlifting. De top geeft ook een goed overzicht om je te helpen kiezen, want zoals je ziet zijn er verschillende gebruiksdoeleindes voor de barbells (professioneel, homegym en commercieel).

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.