Barbell Onderhoud

Hoe onderhoud ik een barbell?

De juiste verzorging van een 50 mm barbell is iets heel belangrijks als je er lang plezier van wilt hebben. Een barbell kan veel hebben, maar het is wel belangrijk om goed met je stang om te gaan. Laat een barbell dan ook nooit vallen als je niet de juiste bumperplaten (minimaal 2x10kg) erop heb zitten! Tevens is een goede rubberen vloer of droppads een vereiste om langer te kunnen genieten van je barbell.

Wat moet ik doen als ik een nieuwe barbell heb gekocht?

Een barbell wordt vaak geleverd met veel olie/vet aan de buitenkant. Dit is voor de opslag, zodat het vocht werend is, maar ook om de lagers soepel te houden. Deze vettige laag kan je het beste verwijderen met een droge doek, welke niet pluist. Kijk goed of de lagers ingeolied zijn, anders kan je dit voor de zekerheid het beste doen.

Hoe maak ik mijn barbell schoon?

Een barbell onderhouden is geen hogere wiskunde. Verwijder na elke training het zweet met een droge doek en het magnesium met een kunststofborstel met korte haren. Het is belangrijk om magnesium te verwijderen omdat dit vocht aan trekt hierdoor kan je barbell gaan roesten.

Hoe vaak moet ik mijn barbell oliën?

Smeer de lagers minstens 1x per maand in! Spray eens per maand wat olie in de lagers. We raden voor onze barbells de Fuchs Anticorit aan. Hiermee breng je het eenvoud op de lagers aan. De overtollige olie kan je met een droge doek verwijderen. Wanneer je hele barbell vies is kan je dit ook inspuiten, enkele minuten laten inwerken, en weer helemaal droog wrijven met een schone doek.

Hoe bewaar ik mijn barbell?

Wanneer je de barbell voor een langere tijd gaat opbergen is het verstandig om de gewichten eraf te halen. Je kan een barbell ophangen aan je power rack of rig met bijvoorbeeld onze Premium Bison Bar Holder SQMIZE® BDB-BH8.0. Wanneer je meerdere barbells hebt is een barbellstandaard of een barbell muurrek verstandig. Wij raden het af om je barbell los op de grond te laten liggen aangezien dit onveilige situaties op kan leveren.

Houd je barbells droog en bij voorkeur stofvrij.

Meer is het niet – weinig moeite, maar je zult er op de lange termijn veel plezier van hebben.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.