Onze Top 5 Beste Barbells Voor Crosslifting 2024

Wat is Crosslifting?

Crosslifting barbell is bij SQMIZE® de benaming voor barbells die gebruikt worden voor Crossfit. Het bijzondere aan deze barbells is dat ze geschikt zijn voor zowel Weightlifting als Powerlifting oftewel Crosslifting!

De SQMIZE® Hybride barbells worden dagelijks gebruikt door sportscholen en Crossfitboxen, ons team en talloze atleten in heel Europa, onvermoeibaar, elke dag - tijdens trainingen en wedstrijden! Crosslifting barbells hebben het gewicht, afmetingen, markeringen en toleranties volgens de specificaties van de International Weightlifting Federation (IWF) en International Powerlifting Federation (IPF).

Dankzij de juiste markeringen weet je waar je je handen kan plaatsen voor de verschillende basis oefingen voor Crosslifting, zoals de deadlift, benchpress, squat, snatch, clean en jerks.

 

Wat is PSI bij een barbell?

Omdat de treksterkte (Tensile Strength) in PSI wordt uitgedrukt een korte omschrijving hoe je dit kan interpreteren. PSI is hoeveel Ponden per vierkante inch het staal van de barbell kan dragen, hoe hoger hoe beter de treksterkte is.

  • PSI onder de 150.000 is redelijk en geschikt voor kinderen of techniektraining
  • PSI tussen de 150.000 - 170.000 is goed en geschikt voor de meeste thuisgyms
  • PSI tussen de 170.000 - 190.000 is beter en geschikt voor heavy lifting
  • PSI boven de 190.000 is het beste en geschikt voor professioneel gebruik

 

Onze top 5 Crosslifting barbells

1. Cerakote Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86CRm-DG (20kg)

Cerakote Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86CRm-DG (20kg)

Deze barbell is verkrijgbaar in verschillende originele Cerakote kleuren (Elite Jungle, Tequila Sunrise, Ruby Red, Tungsten, Black Cherry, Northern Lights, Zombie Green, Pacific Blue, Amor Black, Copper, Vintage Blue), waardoor je jouw barbell onderscheid van de andere barbells.

Het speciale staal bevat onder andere chroom, silicium en molybdeen en kenmerkt zich door een treksterkte (Tensile Strength) van 220.000 PSI en elasticiteit en kan maximaal 900 kg dragen.

Dankzij het leeggewicht van 20 kg is deze barbell het voorgeschreven gewicht voor mannen binnen de IWF, IPF en Crossfit. Met +/- 0,2% toegestane afwijking weet je precies hoe zwaar je traint.

Deze punten en dat de barbell geschikt is voor professioneel gebruik in de sportschool of crossfitbox maakt hem tot een absolute nummer 1!

 

2. Bison Barbell - Crosslifting® SQMIZE® ELITE CLUB OB86CRm-D (20kg)

Bison Barbell - Crosslifting® SQMIZE® ELITE CLUB OB86CRm-D (20kg)

Deze barbell heeft dezelfde specificities als de nummer 1, maar heeft geen originele Cerakote coating. Doordat deze gepersonaliseerde optie toch een gamechanger kan zijn is deze barbell een uitstekende nummer 2.

Het speciale staal bevat onder andere chroom, silicium en molybdeen en kenmerkt zich door een treksterkte (Tensile Strength) van 220.000 PSI en elasticiteit en kan maximaal 900 kg dragen.

Dankzij het leeggewicht van 20 kg is deze barbell het voorgeschreven gewicht voor mannen binnen de IWF, IPF en Crossfit. Met +/- 0,2% toegestane afwijking weet je precies hoe zwaar je traint.

 

3. Olympia Barbell SQMIZE® POWER PACK OB86CR-X Crosslifting® (20kg)

Olympia Barbell SQMIZE® POWER PACK OB86CR-X Crosslifting® (20kg)

Voor sporters die een sterke barbell willen, maar niet het geld willen betalen voor de zwaarste kwaliteit is deze barbell een geweldige oplossing.

De barbell is gemaakt van gelegeerd speciaal staal (Alloy Steel) met een statische belastbaarheidsgrens van 450 kg en een treksterkte van 175.000 PSI. Door deze specificaties valt hij onder de betere crosslifting barbells. Deze barbell is verkrijgbaar in staal, maar ook is deze verkrijgbaar als barbell met een zwarte keramieke coating.

Dankzij de prijs en kwaliteit is dit een wel verdiende nummer 3 plek!

 

4. Olympia Barbell SQMIZE® POWER PACK OB86CR-ES Crosslifting® (20kg)

Olympia Barbell SQMIZE® POWER PACK OB86CR-ES Crosslifting® (20kg)

Deze barbell is een geweldige barbell voor als je een professionele sportschool of crossfitbox wilt starten. De prijs is laag voor een “geschikt voor commercieel gebruik” barbell.

Deze Crosslifting barbell is gemaakt van gelegeerd verenstaal met een statische belastbaarheid tot 680 kg en een treksterkte van 195.000 PSI.

Dankzij de specificaties en de geweldige koperen kleur is deze barbell op nummer 4 terechtgekomen.

 

5. Olympia Barbell SQMIZE® FOX LINE OB86CR-XA Crosslifting® (20kg)

Olympia Barbell SQMIZE® FOX LINE OB86CR-XA Crosslifting® (20kg)

Deze barbell is perfect voor wie wil beginnen met trainen met barbells. Het is de goedkoopste crosslifting barbell uit het assortiment van SQMIZE®, met de voorgeschreven specificaties voor mannen binnen de IWF, IPF en Crossfit.

Gelegeerd speciaal staal (Alloy Steel) met een statische belastbaarheidsgrens van 320 kg en een treksterkte van 165.000 PSI maakt het een goede barbell voor de beste prijs. Door deze specificaties is deze Crosslifting barbell uitstekend geschikt voor sporters die een eigen homegym willen inrichten.

Dankzij de betaalbare prijs krijgt deze barbell echt nog wel een plek in de top 5!

 

Conclusie

Een top 5 voor barbells blijft lastig. Dit zijn de 5 beste Crosslifting barbells van SQMIZE®, welke geschikt zijn voor crossfit. De top geeft ook een goed overzicht om je te helpen kiezen, want zoals je ziet zijn er verschillende gebruiksdoeleindes voor de barbells (professioneel, homegym en commercieel).

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.