Onze Top 5 Beste Barbells Voor Powerlifting 2024

Wat is een powerlifting barbell?

Powerlifting stelt strenge eisen aan barbells. Denk aan de textuur voor de grip bij een deadlift ene de barbell die stabiel in de nek moet liggen bij een Backsquat. Zware gewichten maken integraal deel uit van elke powerlifting sessie, en daarom wordt er veelal speciaal staal en hoogwaardige legeringen van topkwaliteit gebruikt. Het gewicht, de afmetingen en toleranties voldoen uiteraard aan de richtlijnen van de International Powerlifting Federation (IPF).

De Barbells van SQMIZE® zijn uitgebreid getest door ons team van powerlifters, in sportscholen en door atleten in heel Europa, zowel tijdens trainingen als wedstrijden!

Dankzij de juiste markeringen weet je waar je je handen kan plaatsen voor de verschillende basis oefingen voor powerlifting, zoals de benchpress en deadlift.

 

Wat is PSI bij een barbell?

Omdat de treksterkte (Tensile Strength) in PSI wordt uitgedrukt een korte omschrijving hoe je dit kan interpreteren. PSI is hoeveel Ponden per vierkante inch het staal van de barbell kan dragen, hoe hoger hoe beter de barbell is.

  • PSI onder de 150.000 is redelijk en is voor kinderen of techniektraining gebruik
  • PSI tussen de 150.000 - 170.000 is goed en geschikt voor de meeste homegyms
  • PSI tussen de 170.000 - 190.000 is beter en geschikt voor heavy lifting
  • PSI boven de 190.000 is het beste en geschikt voor professioneel gebruik

Onze top 5 Powerlifting barbells

1. Competition Powerlifting Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86PL-HTb Quantum

Competition Powerlifting Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86PL-HTb Quantum (20kg)

De gelegeerde speciaalstaal heeft een treksterkte (Tensile Strength) van 239.014 PSI, met een Yield Strength van 218.129 PSI, en een statische belastbaarheidsgrens van 2.550 lbs. (1.150 kg). Het bevat onder andere chroom, molybdeen en silicium.

Dankzij zijn geweldige specificaties is hij geschikt voor professioneel gebruik in een sportschool. Dit samen met de goede prijs maakt hem door de prijs/kwaliteit verhouding de absolute winnaar!

 

2. Hamburg Competition Powerbarbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86PL-HTz

Het gelegeerd speciale staal heeft een treksterkte (Tensile Strength) van 238.900 PSI, een PSI-waarde van 216.500 bij het rekgrens (Yield Strength), en een statische belastbaarheidslimiet van 2.550 lbs. (1.150 kg). Het bevat onder andere chroom, molybdeen en silicium.

Deze barbell heeft nagenoeg de zelfde kenmerken als de nummer 1, maar doordat zijn prijs iets hoger ligt verdiend deze weightlifing barbell een 2e plek in onze top 5.

 

3. Gekalibreerde Competitie Powerlifting Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86PL-IPC

De gelegeerde speciale stalen stang heeft een hoge treksterkte (Tensile Strength) en ook een hoge PSI-waarde bij de Yield Strength. De statische draaglimiet bedraagt 2.650 lbs. (1.200 kg). Het bevat onder andere chroom, molybdeen en silicium. De trek- en buigsterktes zijn getest door een onafhankelijk Duits testlaboratorium. Het resultaat is als volgt: Treksterkte 227.070 PSI. Yield Strength 210.975 PSI.

Deze Powerlifting barbell kan het meeste gewicht (1200kg) dragen met hele goede PSI-waardes. Maar hij is wel wat duurder en verdiend met deze combinatie de 3e plek in onze top 5.

 

4. Powerlifting Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86PL-KDK-G Cerakote Sniper Grey

Gemaakt van gelegeerd speciaal staal met een treksterkte (Tensile Strength) van 213.000 PSI en een statische belastbaarheidsgrens van 1.500 lbs. (680 kg). Yield Strength 202.000 PSI.

Deze barbell heeft de orignele Cerakote kleuren en is verkrijgbaar in de kleuren Sniper Grijs, Stormtrooper Wit en Aztec Teal. Verder heeft hij mooie specificaties waardoor het een prima instapmodel is. Dankzij de betaalbare prijs krijgt deze weightlifting barbell de 4e plek in de top 5 van SQMIZE.

 

5. SQMIZE® POWER PACK OB86PL-XE Ceramic Black Olympische Barbell

Vervaardigd uit gelegeerd speciaal staal (Alloy Steel) met een statische belastbaarheid tot 1.000 lbs (450 kg) en een treksterkte van 175.000 PSI.

De goedkoopste Powerlifting barbell kan niet ontbreken in deze lijst. Deze barbell kan een gewicht tot 450 kg dragen en is uitstekend geschikt voor de sporten die een homegym wilt inrichten.

 

Conclusie

Een top 5 voor barbells blijft lastig. Dit zijn de 5 beste Powerlifting barbells van SQMIZE®, welke speciaal ontworpen zijn voor powerlifting. De top geeft ook een goed overzicht om je te helpen kiezen, want zoals je ziet zijn er verschillende gebruiksdoeleindes voor de barbells (professioneel, homegym en commercieel).

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.