Onze Top 5 Beste Barbells 2024

Wat is de beste barbell?

Dit is onze laatste blog van de serie Onze top 5 beste barbells:

  1. Wat is de beste Weightlifting barbell
  2. Wat is de beste Crosslifting barbell
  3. Wat is de beste Powerlifting barbell

De Barbells van SQMIZE® zijn uitgebreid getest door ons team van professionals, in sportscholen en door atleten in heel Europa, zowel tijdens trainingen als wedstrijden!

Een alround barbell heeft de meeste functionaliteiten. Aangezien een Crosslifting barbell ingezet kan worden voor Weightlifting, Powerlifting en Crossfit verdiend zo’n hybride barbell de eerste plek.

Wat is PSI bij een barbell?

Omdat de treksterkte (Tensile Strength) in PSI wordt uitgedrukt een korte omschrijving hoe je dit kan interpreteren. PSI is hoeveel Ponden per vierkante inch het staal van de barbell kan dragen, hoe hoger hoe beter de barbell is.

  • PSI onder de 150.000 is redelijk en is voor kinderen of techniektraining gebruik
  • PSI tussen de 150.000 - 170.000 is goed en geschikt voor de homegym
  • PSI tussen de 170.000 - 190.000 is beter en geschikt voor heavy lifting
  • PSI boven de 190.000 is het beste en geschikt voor professioneel gebruik

Onze top 5 barbells

1. Cerakote Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86CRm-DG (20kg)

De nummer 1 barbell van Sqmize

Deze barbell is verkrijgbaar in verschillende originele Cerakote kleuren (Elite JungleTequila SunriseRuby RedTungstenBlack CherryNorthern LightsZombie GreenPacific BlueAmor BlackCopperVintage Blue), waardoor je jouw barbell onderscheidend kan maken ten opzichte van de andere barbells.

Het speciale staal bevat onder andere chroom, silicium en molybdeen en kenmerkt zich door een treksterkte (Tensile Strength) van 220.000 PSI en elasticiteit en kan maximaal 900 kg dragen.

Dankzij het leeggewicht van 20 kg is deze barbell het voorgeschreven gewicht voor mannen binnen de IWF, IPF en Crossfit. Met +/- 0,2% toegestane afwijking weet je precies hoe zwaar je traint.

De voornoemde punten en dat deze hybride barbell geschikt is voor professioneel gebruik in de sportschool of crossfitbox maakt hem tot een absolute nummer 1!

 

2. Wedstrijdtraining Barbell Weightlifting SQMIZE® OB86WL-T (20kg)

De nummer 2 barbell van Sqmize

 

Deze gelegeerde speciaalstaal barbell heeft een treksterkte van 229.800 PSI en is belastbaar tot 1000 kg. Deze barbell bevat onder andere chroom, silicium en molybdeen.

Deze weightlifting barbell heeft uitstekende specificaties en hierdoor de beste prijs / kwaliteitsverhouding. Door deze super combinatie krijgt deze barbell een mooie 2e plek.

 

3. Competition Powerlifting Barbell SQMIZE® PREMIUM BISON OB86PL-HTb Quantum

De nummer 3 barbell van Sqmize

Deze gelegeerde speciaalstaal barbell heeft een treksterkte (Tensile Strength) van 239.014 PSI, met een Yield Strength van 218.129 PSI, en een statische belastbaarheidsgrens van 2.550 lbs. (1.150 kg). Het bevat onder andere chroom, molybdeen en silicium.

Dankzij zijn geweldige specificaties en omdat hij het zwaartste gewicht kan hebben, is hij geschikt voor professioneel gebruik in een sportschool. Dit samen met de geweldige prijs maakt hem door de prijs/kwaliteit verhouding de wel verdiende 3e in deze lijst!

 

4. Competition Barbell Weightlifting SQMIZE® PREMIUM BISON OB86WLm-C (20kg)

De nummer 4 barbell van Sqmize

Deze weightlifting competitie barbell voldoet aan alle elementen die je nodig hebt voor een wedsatrijd. De barbell heeft een buitengewone treksterkte van 238.361 PSI en is belastbaar tot ruim 1000kg.

De barbell is geschikt voor het zware gewichtheffen en kan gebruikt worden voor weightlifting wedstrijden. Door de uitstekende kwaliteiten, maar daardoor een iets hogere prijs, komt deze barbell voor gewichtheffen op nummer 4 in onze top 5 barbells 2024.

 

5. Olympia Barbell SQMIZE® FOX LINE OB86CR-XA Crosslifting® (20kg)

De nummer 5 barbell van Sqmize

Deze barbell is perfect voor wie wil beginnen met trainen met barbells. Het is de goedkoopste crosslifting barbell uit het assortiment van SQMIZE®, met de voorgeschreven specificaties voor mannen binnen de IWF, IPF en Crossfit.

Gelegeerd speciaal staal (Alloy Steel) met een statische belastbaarheidsgrens van 320 kg en een treksterkte van 165.000 PSI maakt het een goede barbell voor de goedkoopste prijs. Door deze specificaties is deze Crosslifting barbell uitstekend geschikt voor sporters die beginnen een eigen homegym willen inrichten.

Dankzij de super betaalbare prijs krijgt deze allround barbell echt nog wel een plek in de top 5 van alle barbells!

Conclusie

Een top 5 voor barbells blijft lastig. Dit zijn de 5 beste barbells van SQMIZE®, welke speciaal ontworpen zijn voor de sporter. Deze ranking lijst geeft ook een goed overzicht om je te helpen kiezen, want zoals je ziet zijn er verschillende gebruiksdoeleindes voor de barbells zoals professioneel, homegym en commercieel. Maar ook voor de sporten Weightlifting, Crossfit en Powerlifting.

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.